Senior Observability Engineer

 

IT OPERATIONS & SUPPORT

MULTIPLE LOCATIONS

HYBRID REMOTE

Är observability och monitoring ditt område?

Går du och grubblar på arkitektoniska tankebanor, men ännu inte lyckats hitta rätt?

Då ligger möjligheten precis framför dig!

 

Hos oss på RedBridge stavas nyckeln till framgång Open Source. Sedan 2003 har vi gett våra kunder större valfrihet och möjlighet att modernisera sina IT-miljöer på ett kostnadseffektivt sätt, där Open Source självklart står i första led.

Som konsultbolag är teknikens förändring och utveckling är en del av vår dagliga tillvaro och det gäller för oss att vi aktivt anpassar oss efter omvärldens förutsättningar. Som Senior Observability Engineer hos oss får du arbeta inom den senaste tekniken inom observability och monitoring. Du får driva egna uppdrag och ta ansvar för arkitektur genom att hitta rätt verktyg och metod för våra kunder utifrån deras behov och förutsättningar.

Som anställd hos oss är du bland experter på området och vi satsar på våra konsulter genom kompetensutveckling i form av utbildningar, konferenser, men också genom ett ständigt lärande av varandra för att hålla oss ajour med omvärlden.

 

Vad innebär rollen och vad kommer du att göra?

 

I din roll som konsult kommer du att granska befintliga lösningar för övervakning, mätvärden, loggar och spårning samt vara en expertkompetens som ger råd till förbättring för våra kunder inom programvaror som Prometheus, Grafana och Elasticsearch. Våra uppdrag består ofta av design av plattformar, installationer samt utveckling av anpassade övervakningslösningar. Du kommer att möta olika tekniska utmaningar inom observability och kommer därmed att bli en betrodd rådgivare till kunden. Med din erfarenhet tar du ett större ansvar för arkitektur och du har även ett tankesätt och förmåga att utmana oss som bolag samt dina kunder för bästa möjliga övervakning.

Vi arbetar mestadels med kunder inom drift och DevOps i stora eller medelstora organisationer. Arbetet varierar mellan heltidsuppdrag som sträcker sig över månader och kortare uppdrag som sträcker sig över några veckor eller dagar. Som en del av vårt team kommer ditt fokus att ligga på att använda din expertis för att hjälpa våra kunder att förbättra sin observerbarhet. Vi arbetar och levererar som ett team, där vi stöttar varandra och stödjer varandras leveranser. 

 

För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet inom något eller några av följande områden:

 

 • Drift för infrastruktur i ett DevOps-team.
 • Programmering i Python/Go och skriptspråk som Bash, Perl eller Powershell. 
 • Tidsseriebaserad övervakning i Grafana och Prometheus. Om du även har erfarenhet av teknologier som Mimir/Cortex, Thanos, Loki, Tempo eller Jaeger så är det ett plus.
 • Icinga, OP5 eller annat Nagiosbaserat övervakningsverktyg. 
 • Elastic Stack

 

Varför ska du arbeta hos oss på RedBridge?

 

Hos oss på RedBridge får du möjlighet att testa och arbeta med ny teknik på området och ansvar för att hjälpa dina kunder att välja den bästa lösningen för sin observability och monitoring. Du får arbeta med flera olika typer av bolag och organisationer där du driver dina egna projekt och stöttar dina kollegor. Som bolag har vi ett stort intresse och engagemang för Open Source och vi ser gärna att du medverkar och engagerar dig i observability-communityt för att ta in och dela med dig av kunskap.

Du kommer till en trygg arbetsplats med gott kamratskap och trevlig stämning där vi umgås under gemensamma aktiviteter, såsom teknikkvällar och utomlandsresor. Tillsammans har vi skapat en familjär och respektfull kultur där vi hjälper och stöttar varandra för att lyckas i våra uppdrag.

På RedBridge dyker vi djupt i tekniken och lär oss av varandra för att förmedla kunskap vidare till våra kunder. Det gör vi bland annat genom att vi träffas på kontoret varje månad och förkovrar oss i någon ny spännande teknik, håller tekniska dragningar för kunder, bjuder in till meetups, RedBridge Academy etc. Vi har nära samarbete med våra partners AWS och RedHat, där våra medarbetare också erhåller certifikat och möjlighet till utbildning.

Som person är du prestigelös, ambitiös och ansvarsfull. Du motiveras av att nå resultat och har ett självklart fokus på service i alla projekt du tar dig an. Här värderas också din positiva energi som du delar med dig till både kollegor och kunder. Då du kommer jobba nära våra kunder i många olika branscher behöver du behärska svenska och engelska i tal och skrift.

 

Vad får du av RedBridge?

 

 • Konkurrenskraftig lön
 • Möjlighet till distansarbete
 • Kontinuerlig kompetensutveckling
 • Skarpa och teknikhungriga kollegor
 • Konferensresor, kickoff och studiebesök
 • Flexibilitet i semestermodell, privat sjukvårdsförsäkring, pensionsersättning enligt ITP, friskvårdsbidrag mm.

Har du några funderingar kring RedBridge eller om rollen, läs mer på https://www.redbridge.se/ eller hör av dig till albin.kronblad@redbridge.se 

Ansök om tjänsten här!

Habitasse platea dictumst. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas.

 • Dra filer hit eller
  Godkända filtyper: jpg, pdf, Max filstorlek: 2 MB.
   Tillåtna filtyper: jpg, pdf