img 04 December 2018

Kreativ Kickstart i OpenShift

För att hinna anpassa sig till marknaden idag behöver man jobba snabbfotat. Därför jobbar vi med container-plattformen OpenShift för snabbare innovation och den kunskapen bjuder vi gärna på. Här är en rapport från vår senaste RedBridge Academy.
img 04 Oktober 2018

God jul! Har du pyntat servrarna?

Säkert har du redan vässat dina erbjudanden och kampanjer till den 23:e november och julhandeln men hur möter du anstormningen av kunder? Har du sett över din serverkapacitet?
img 29 Juni 2018

Så utvecklade vi morgondagens forskningsstöd för Scania

Scanias forsknings- och utvecklingsavdelning gör dagligen omfattande tester för att få fram de allra bästa lastbilarna på marknaden. RedBridges utvecklare och arkitekter hade en ledande roll i att skapa ett modernt verktyg för deras informationsinsamling och analys.
img 23 Maj 2018

Daniel Pfeifer - i huvudet på en utvecklare

Han gillar tuffa utmaningar oavsett om han bygger bankappar eller brygger hemmagjord öl. Och så är han övertygad om att open source och öppenhet är det som driver teknikutvecklingen framåt. Möt Daniel Pfeifer, en av våra skarpa utvecklarhjärnor.
img 26 Mars 2018

Går det undan just nu?

I den digitala världen går det alltid fort, inte bara i pulkabacken. Hos oss får du smarta, snabba, skalbara driftlösningar, konsulter som trimmar dina tjänster och kunnigt stöd i avgörande produkt- och licensval.
img 12 December 2017

Är din e-handel snabb nog för kunderna?

Tjänsten Accelerate CDN snabbar upp e-handelsplatsers laddningstider
img 03 Oktober 2017

Därför valde Åhléns RedBridge som driftspartner till e-handeln

När Åhléns skulle lansera sin första e-handelstjänst 2016 föll valet av driftspartner på RedBridge. "Kunniga, proffsiga och alltid nåbara," säger kunden. "Och bra rådgivning om vilka lösningar som ger bäst prestanda för pengarna.
img 01 September 2017

SimplifiedServer är snabbast på marknaden - och mest prisvärd

Du kanske inte behöver någon avancerad serverlösning men jobbar ändå i ett onödigt krångligt system? Du kanske betalar för mer än vad du använder? Nu gör vi livet enklare för dig med SimplifiedServer.
img 22 Juni 2017

Så säkrade vi e-julhandeln för en stor svensk butikskedja

En ny kund kom till oss i ett desperat läge. Varje gång kunderna strömmade in i e-butiken ... så gick sajten ner. Så här gick det till när vi säkrade deras julhandel och intäkterna för framtiden.
img 07 April 2017

Hitta vägen till Amazon AWS med 50% rabatt.

Amazon AWS är idag världsledande på molntjänster. RedBridge är certifierad partner till Amazon sedan 2008. Vi navigerar er tryggt genom alla Amazon AWS-tjänster och ser till att driften blir så kostnadseffektiv som möjligt.
img 16 Februari 2017

Lansering av SimplifiedServer

Många verksamheter har relativt avancerade servrar, men använder kanske bara den enklaste funktionaliteten. RedBridge lanserar därför SimplifiedServer, marknadens enklaste, billigaste och snabbaste VPS med den högsta nivån av upptid. Samtidigt har vi sänkt priserna med 30% jämfört med vår tidigare lösning.
img 28 November 2016

När insatsen gäller livet

Med Black Friday i ryggen, den pågående Cyber Monday och hela julhandeln inför dörren är det viktigare än någonsin med driften av din e-handelssajt. Hur viktigt är det inte då när det gäller riktiga liv? RedBridge är stolt partner till SOS Barnbyar där uppdraget består i att se till att deras webb fungerar och rullar på. Inte minst i de mest kritiska ögonblicken under de tv-sändningar när hundratals givare samtidigt går in på sajten.
img 01 November 2016

Bäst i test?

Beställare av e-handelssajter väljer ofta bort prestandatester inför lanseringen av nya applikationer. Det här sker mestadels för att man lever i tron om att nödvändiga tester redan är genomförda. När sajten sedan kraschar undrar man varför, vi har ju testat den nya funktionen? Så hur vet man vilket test som är det rätta, och när ska man göra det? Lär dig skapa förutsättningar för ett verksamt test som ser till att din sajt håller måttet i realiteten.
img 13 September 2016

Receptet för att överleva Black Friday

Idag finns många felaktiga föreställningar om e-handeln på marknaden. En av dem består i att det är helt normalt att e-handeln packar ihop under Black Friday på grund av det oerhörda trycket. Så är det inte. De e-handelssajter som inte klarar den ökade volymen är feldesignade.
img 25 Augusti 2016

Uppdrag: Klockren passage genom den kinesiska muren

En av världens tuffaste brandväggar är den som Kina satt upp för att skydda sin befolkning mot västvärldens digitala faror som Facebook och Twitter. Klockvarumärket Triwa hade som mål att komma in digitalt på den kinesiska marknaden. Vägen in gick via RedBridge.
img 27 Juni 2016

Har du fjärilar i magen trots att strikta releaseprocesser förändrat hela branschen

Många känner fortfarande stor olust inför releaser av nya applikationer. Vi själva minns då sajter stängde ned en hel helg och det jobbades febrilt inför måndagen då allt skulle klaffa. Alla hade fjärilar i magen. Men idag är det helt annorlunda. Tiden från user story till produktionssättning har gått från flera månader ned till 48 timmar i de mest extrema fallen.
img 19 Maj 2016

Ifrågasätt din applikationslivscykel och uppnå innovation

Våga utmana befintliga lösningar för att kunna fokusera på dagens och morgondagens affär. Företag måste numer löpande ompröva och utmana alla sina verksamhetsgrenar för att öka förändringstakten och ligga i fas med omvärlden. Detta innefattar den digitala affären mer än någonsin, där vikten av att vara tillräckligt snabbfotad är ett måste.
img 21 April 2016

RedBridge lanserar tjänsten Accelerate ihop med Telia – molntjänsten som får dina besökare att stanna längre på sajten

RedBridge lanserar molntjänsten Accelerate som bygger på Telia Web Performance och dess globala CDN (Content Delivery Network). Accelerate ger webbsidor med snabbare laddtider oavsett var i världen besökaren befinner sig. Effekterna av prestandaförbättringarna mäts i realtid och ger insikter i affärsvärdet av sänkt laddningstid – fler besökare, lägre avvisningsfrekvens och ökad konvertering.
img 23 Februari 2016

Reisegiganten vinner resenärer med RedBridge drifttjänst

För att kostnadseffektivt kunna expandera i Europa och erbjuda ännu mer konkurrenskraftiga tjänster för sina resenärer har Reisegiganten styrt om sin egen resa. Nu ligger fokus till 100 % på applikationsutveckling och samarbete med RedBridge kring IT-driften av alla sina drygt 10 resesajter.
img 28 Januari 2016

Containrar får skeppet snabbare i hamn

Applikationer blir allt komplexare och kraven på dess funktioner ökar ständigt från användare. Det är viktigare än någonsin för verksamheter att snabbt och smidigt kunna rulla ut attraktiva tjänster för att undvika ett sjunkande skepp.
img 10 December 2015

Black Friday, en läropeng för många e-handlare

Försäljningsrekord för vissa e-handlare, nedsläckta sajter och missnöjda kunder för andra. Hur var din Black Friday, som numer är startskottet för julhandeln? Varför lyckas vissa butiker hantera extremt höga trafikvolymer bättre än andra?
img 13 November 2015

Har du för liten dörr till din butik i jul? Öka försäljningen med autoscaling!

Julen närmar sig och det nalkas en tuff och svettig period för e-handlare som både vill tjäna pengar och få välförtjänad julledighet. En tid med hög och varierad webbtrafik där förväntan på smidiga och snabba webbtjänster från användarna är extremt hög. Är din sajt för trög, ja då söker sig kunderna till konkurrentens webbplats för att utföra sina köp och ärenden där istället.
img 06 Oktober 2015

Gör du allt själv riskerar du att vissna - frigör IT-resurser och få blomstrande affärer

Vad finns det för likheter mellan bonsaiträd och IT-drift? En hel del. Båda är konststycken som kräver vård och omsorg för att kunna överleva. Och de måste formas för att kunna erbjuda en positiv upplevelse. Att blomstra kan däremot vara svårt med begränsade resurser, något som kan lösas genom att lägga ut driften och istället fokusera på att växa din verksamhet.
img 03 Juli 2015

Resan till Sveriges bästa matsajt med managed services

MatHem växer så de knakar. Det har de gjort sedan samarbetet med RedBridge startade 2011. Då brottades matbutiken med felsökningar, låg tillgänglighet och en ineffektiv releaseprocess i sin IT-miljö som satte stopp för tillväxt. Sedan RedBridge tog över IT-driften växer MatHem med nästan 100% varje år. Idag är de Sveriges största matbutik på nätet.
img 19 Maj 2015

Daniel Wellington växer globalt med molnet

E-handelsföretaget Daniel Wellington är ett snabbväxande svenskt klockföretag som valt RedBridge som samarbetspartner för sin globala expansion. Sedan oktober 2014 driftar RedBridge företagets e-handelssajt i Amazons moln och på bara 6 månader utmanar företaget stora globala spelare. Med kortare svarstider och en webbsajt med 100 % tillgänglighet har de mångdubblat trafiken och ökat försäljningen på nya marknader globalt som tidigare varit tekniskt stängda.
img 25 Mars 2015

Konkurrera och väx med molnet

Små aktörer utmanar stora spelare i den digitala ekonomin genom att agera på förändringar snabbare och effektivare. Förmågan att snabbt rulla ut nya produkter, expandera på nya marknader och utveckla nya affärsmodeller gör att startups snabbt skapar konkurrensfördelar med molnet. Även bland stora spelare är ledarna de som är smidiga och innovativa. Hur går du från status quo till tillväxt med hjälp av molntjänster?
img 06 Mars 2015

Hur får du kvalitet och glädje i hela utvecklingsloopen?

Utan samarbete mellan drift och utveckling skapas lätt spänningar mellan enheterna. Tillsammans med stelbenta utvecklingsmiljöer hindras organisationer att få ut de bästa lösningarna till kunderna på kortast möjliga tid. Vi ger tips på en effektiv och kontinuerlig utvecklingsprocess med ökad fart och svängrum från idé till färdig applikation.
img 11 December 2014

Stor prissänkning på kraft i molnet

Med vår lägsta prisgaranti får du mer kraft för pengarna och kan än mer kostnadseffektivt dra nytta av vår geniala formel för lönsam IT i molnet. Våra stordriftsfördelar slår igenom i lägre priser när fler och fler kunder använder våra tjänster samtidigt som vi kan dra nytta av fallande priser på ingående komponenter.
img 22 Oktober 2014

Uppfinn istället för underhåll

De flesta utvecklare älskar molnet. Det gör deras jobb enkelt och kreativt. Dessutom hjälper molnet dem att tillföra ett större värde för verksamheten jämfört med att utveckla, testa och köra applikationer i egen traditionell servermiljö. Samtidigt svettas IT-chefer när kontrollen över IT-miljön minskar med molnets intåg och när kraven på att göra mer med mindre ökar.
img 12 September 2014

Att göra allt själv är dyrt - formeln för lönsam IT är molnet

"Själv är bäste dräng" känns förlegat. Det kostar helt enkelt mer än det smakar att äga och göra allt själv. Det gäller allt ifrån att bygga hus till att serva bilen. Och inte minst gäller det egna servrar. Nej, formeln för lönsam IT är samarbeten med fokus på var och ens kärnverksamhet, det man är bäst på helt enkelt. Med molnet slipper du göra allt själv! Du får istället tid och pengar över till utveckling som gynnar både din verksamhet och dina kunder.
img 06 Juni 2014

Big Data kräver prisvärd kostym i stretch för lagring och tillväxt

Hela 90 % av världens data har skapats de senaste två åren. Varje dag skapas ca 2,3 miljarder GB data (2,5 quintillion bytes) i världen och man räknar att 43 GB miljarder GB data (40 zettabytes) skapas 2020. Det ställer ökade krav på kostnadseffektiv datalagring och hög tillgänglighet av data för de verksamheter som vill växa i takt med datatillväxten. Molntjänster för datalagring gör att din verksamhet bättre kan möta den egna verksamhetens krav och marknadens förväntningar, idag och imorgon.
img 10 April 2014

Stora muskler snabbt – utan egen server

Att slippa stå med egen server har många fördelar. Organisationen behöver inte genomföra research och inköp. Man sparar tid på att slippa vänta på leverans, installation och konfiguration av utrustningen. Dessutom krävs inget dedikerat, fysiskt utrymme för servern.