img

SimplifiedServer

RedBridge har sedan 2012 erbjudit sina kunder en Publik Cloud-lösning (VPS). Under åren har vi fått många postiva omdömen kring vår tjänst. När vi destillerar de olika omdömena så landar kundernas önskemål i enkelhet, prestanda och pris. Vi tog utgångspunkt från dessa önskemål när vi startade utvecklingen av SimplifiedServer och resultatet blev marknadens billigaste, enklaste och snabbaste VPS.

img

Betala endast för tiden du använder

Vi tar betalt per timme och låter dig konfigurera din virtuella server med så mycket GB RAM, vCPUer (virtuella cores) och lagringsyta du behöver. Du anger också vilket operativsystem du vill använda samt om du vill att det ska tas en snapshot på servern. När du inte vill använda servern längre så stoppar du den och då tar vi inte mer betalt förutom för den eventuella snapshot som du har skapat. En snapshot är en backup av hela servern och den kan du återanvända efter att du har stängt av servern

Konfigurationer

Du bestämmer själv hur mycket GB RAM, vCPU eller lagringsyta som du vill använda. Priset på följande konfiguration (2 GB RAM, 2VCPU och 20 GB lagringsyta) är 30 öre/timme.

img

Mänsklig support

SimplifiedServer är en självbetjäningstjänst. Det innebär att du som användare av tjänsterna får hantera dina lösningar som om den virtuella maskinen stod i din egen datahall. RedBridge garanterar att tjänsten är tillgänglig men det är viktigt att du bygger en miljö där du nyttjar de funktioner som finns. Vill du ta säkerhetskopior (backuper) av ditt data så kan du använda funktioner i SimplifiedServer (t.ex. snapshot) eller installera en backuprogramvara för att ta en säkerhetskopia och lägga det i RedBridge Swift-tjänsten.

Det är viktigt att du känner att det finns ett svenskt företag bakom Cloud som du kan vända dig till. Förutom SimplifiedServer så kan vi addera våra Premium-tjänster som innebär att vi kan drifta din lösning.

Vi tror oss vara speciella som har Mänsklig support. Det är alltid någon i den ordinarie personalen som svarar om du behöver hjälp och du riskerar inte att hamna i någon automatiserad valmeny. Den du kommer få prata med har aktivt deltagit i utvecklingen av tjänsten och kan därför hjälpa dig med dina frågor. De har även kunskap om hur vi kan hjälpa dig med att drifta din lösning.

Behöver du hjälp med vår tjänst kan du ringa vårt kontor som är bemannat alla vardagar 8-17. Övriga tider är du välkommen att skicka ett email. För att kunna hjälpa dig så snabbt som möjligt är det bra om du beskriver din fråga/problem så detaljerat som möjligt.

Vårt SLA är 99.5% och täcker komponenterna som SimplifiedServer är baserade på. Det innebär datahall, el, nät, servrar och lagringsyta.

img

Enkelt och Flexibelt med Kontrollpanelen och Portalen

För att kunna komma igång och arbeta med resurser i SimplifiedServer får du tillgång till en kontrollpanel. Med kontrollpanelen kan du enkelt hantera dina resurser i SimplifiedServer, såsom att starta, stoppa och skapa nya virtuella maskiner direkt från din webbläsare.

Kontrollpanelen

I Kontrollpanelen kan du enkelt skapa och stoppa dina servrar. Du får även en överblick av de resurser som du använder i SimplifedServer. Här kan du konfigurera och hantera hela ditt moln.

Med ett fåtal val skapar du en server där du väljer storlek och mall/template (operativsystem). Vill du få en snapshot på din server skapar du den här.

exempelkontrollpanel

Portalen

I RedBridge Portal kan du hantera användare för SimplifedServer. Du får även full kontroll på dina kostnader. Dina löpande kostnader i SimplifiedServer redovisas tydligt.

img

SimplifiedServer - samma plattform som RedBridge Premium

SimplifiedServer är utvecklad på samma plattform som RedBridge Premium. Den är baserad på den kraftfulla hypervisorn KVM. Det innebär att du får tillgång till marknadens modernaste servrar med SSD-diskar. Resultatet är en miljö med oslagbar prestanda.

Eftersom RedBridge Premium och SimplifiedServer använder samma plattform kan du använda SimplifiedServer för utveckling och test samt Premium plattformen för produktion. Tillsammans med RedBridge Managed Services tjänster får du en lösning med full support.

img

Svensk lagstiftning

RedBridge är ett svenskt företag som har sina datahallar och data i Sverige. Vår trafik går på redundanta länkar inom Sverige. Vi använder svenska leverantörer av Internet infrastruktur för att undvika att trafik passerar Sveriges gränser. Vad innebär det för dig som kund och vilka svenska lagar kan påverka dig?

Grundlagsskydd

Infrastrukturen i SimplifiedServer finns i Sverige och verkar under svensk lag. All data finns lagrat i Sverige. Det innebär att vi lever under svensk lagstiftning med ett grundlagsskydd för data. Försöker någon myndighet/organisation, svensk eller internationell, komma åt datat innebär det att man bryter mot svensk lagstiftning.

Datalagringsdirektivet

Andra regler som styr när data får avlyssnas eller analyseras, t.ex. datalagringsdirektivet, kräver misstanke om brott. Datalagringsdirektivet rör abonnentinformation för telefoni och internetleverantörer (t.ex. vilken IP-adress varje kund har haft vid varje given tidpunkt) som RedBridge kan tvingas att lämna ut om det är misstanke om brott.

FRA

FRA-lagen reglerar signalspaning i kabel och rör information som passerar Sveriges gränser via t.ex. Internet. Så länge du som kund befinner dig i Sverige kommer inte FRA att få avlyssna din trafik.

Garanti

RedBridge garanterar även att data som en gång har lagrats i SimplifiedServer kommer att raderas från SimplifiedServer när du som kund avslutar dina molntjänster hos oss.