RedBridge AB samarbetar med nästa generations databas MongoDB

(Jonas Larson)

MongoDB, Inc har tecknat samarbetsavtal med Open Source specialisten RedBridge AB för att marknadsföra den ledande NoSQL databasen till den svenska marknaden

Stockholm, Sverige – 4 December, 2014 - MongoDB Inc tillkännager idag ett samarbete med Open Source specialisten RedBridge AB, för att leverera IT-tjänster med hög kvalitet inom utveckling, drift och infrastruktur, för att marknadsföra nästa generations databas till den svenska marknaden.

Intresset för NoSQL databaser ökar snabbt allt eftersom utvecklare upptäcker de stora fördelarna med teknologier som MongoDB, för big data tillämpningar där snabbhet, skalbarhet och tillförlitlighet är viktigt. Ett exempel på detta är att MongoDB User Group i Stockholm redan har över 500 medlemmar.

Nyligen utsågs MongoDB som den enda utmanaren i Gartner's Magic Quadrant för Operational Database Management Systems och Forrester pekade på MongoDB som en av de ledande i NoSQL Document Databases Wave Report.

Databasen används av världsledande företag som MetLife, Bosch, Otto och City of Chicago.

RedBridge kommer att hjälpa svenska kunder att implementera MongoDB till en bråkdel av kostnaden jämfört med traditionella SQL databaser.

I tillägg till support, konsulting och utbildning, erbjuder MongoDB, Inc. MongoDB Enterprise Advanced, som innehåller avancerade funktioner såväl som en populär molntjänst för att administrera MongoDB - MMS.

Joe Morrissey, Vice President och General Manager International på MongoDB, säger: "Sverige har under en längre tid varit grogrund för innovativa företag. Vi ser en enorm möjlighet i regionen när utvecklare bygger nästa generations tillämpningar som tidigare inte var möjligt.

"För att ta vara på den möjligheten behöver vi en stark partner med djup teknisk kompetens som förstår den lokala marknaden. Vi har funnit exakt det i RedBridge AB."

Stefan Andersson, VD på RedBridge AB ser detta samarbete som en naturlig del av RedBridge fokus på Open Source lösningar för svenska kunder.

Han säger: "Våra kunder ställs inför komplexa big data tillämpningar som förändrar affärsprocesserna. För att utveckla en tillämpning i den skalan behövs robust programvara, som MongoDB, och erfarna konsulter. Det är därför detta samarbete är så viktigt för den svenska marknaden. Det vi erbjuder kommer att hjälpa kunderna att nå sina affärsmål."

About MongoDB, Inc. MongoDB is the next-generation database that helps businesses transform their industries by harnessing the power of data. The world's most sophisticated organizations, from cutting-edge startups to the largest companies, use MongoDB to create applications never before possible at a fraction of the cost of legacy databases. MongoDB is the fastest-growing database ecosystem, with over 8 million downloads, thousands of customers, and over 650 technology and service partners. Learn more at www.mongodb.com. For more information: Jack Costley EMEA Communication manager Phone: 0044-7500-561-695 Mail: jack.costley@mongodb.com

RedBridge AB RedBridge startade 2003 med visionen att hjälpa kunder att implementera en kostnadseffektiv IT-miljö baserat på Open Source produkter. Idag fokuserar vi på utveckling, konsulting och driftstjänster för infrastrukturlösningar. Kunderna spänner från de som har flera hundra system i sin miljö till startup företag. Läs mer på www.redbridge.se För mer information: Stefan Andersson VD Telefon: 0709-254710 Epost: stefan.andersson@redbridge.se