Daniel Wellington växer globalt med molnet

(Jonas Larson)
drift

E-handelsföretaget Daniel Wellington är ett snabbväxande svenskt klockföretag som valt RedBridge som samarbetspartner för sin globala expansion. Sedan oktober 2014 driftar RedBridge företagets e-handelssajt i Amazons moln och på bara 6 månader utmanar företaget stora globala spelare. Med kortare svarstider och en webbsajt med 100 % tillgänglighet har de mångdubblat trafiken och ökat försäljningen på nya marknader globalt som tidigare varit tekniskt stängda.

- För att kunna hålla tillväxttakten och vår fortsatta expansion globalt behövde vi en flexibel IT-infrastruktur som kunde möta tillströmningen av och efterfrågan från kunder globalt. Dessutom behövde vi migrera snabbt för att kunna hantera den stundande julhandeln. RedBridge kunde möta våra behov och krav och blev därför en naturlig samarbetspartner för driften av vår e-handelssajt, säger Kristian Tysander, CIO på Daniel Wellington.

Daniel Wellingtons tidigare IT-miljö med fysiska servrar hade gått ur tiden och var för trång att växa i, vilket bromsade upp en global försäljning och hämmade innovation och utveckling. Dessutom behövde företaget migrera snabbt för att kunna hantera den stundande julhandeln.

vår webb kan du läsa mer om vår drift av danielwellington.com i Amazon Web Services (AWS) och hur vår flexibla lösning hjälpt Daniel Wellington höja kundupplevelsen och vinna nya kunder på nya marknader med lösningar som exempelvis:

CDN Cloud Front - snabbare svarstider för samtliga användare globalt

AWS Auto Scaling - skala i takt med trafik för hög utnyttjandegrad och tillgänglighet

SLA - tillgängliga tjänster utan avbrott 24/7 året runt

DevOps - strukturerad, stabil och kontinuerlig leveranscykel för applikationer

OpenSource - bättre förutsättningar för ett affärsorienterat lösningstänk