Kreativ Kickstart i OpenShift

 

Snabbare innovation

För att hinna anpassa sig till marknaden idag behöver man jobba snabbfotat. Därför jobbar vi med container-plattformen OpenShift för snabbare innovation, och den kunskapen bjuder vi gärna på. Här är en rapport från vår senaste RedBridge Academy.

OpenShift och container-teknologi handlar i grund och botten om att kunna utveckla, innovera och göra nya releaser snabbare.

- Många blir frustrerade för att det ofta tar för lång tid från att någon får en idé tills den blir verklighet. Kan man istället göra små förändringar löpande har man en större chans att provskjuta och testa sina idéer och faktiskt få igenom dem på sikt, säger Anders Lannerbäck, utvecklare på RedBridge.

Container-teknologin förenklar och förbättrar tester

Container-teknologin innebär att man inte ändrar saker och ting i en gammal version utan rullar ut helt nya versioner i en helt ny container. Då kan man vara säker på att det inte hänger med gammalt skräp. Inga omgivande faktorer påverkar så att man tolkar resultatet fel.

Om våra tjänster

Ett enkelt sätt att komma igång

Eftersom intresset för OpenShift är stort arrangerade vi under hösten en RedBridge Academy-workshop där både medarbetare och kunder bjöds in att testa något som kallas Minishift.

- Med Minishift kan man köra OpenShift lokalt i en virtuell maskin. Genom att förmedla grunderna i Minishift ville vi visa hur man kan komma igång snabbt för att sen labba och utforska vidare på egen hand, berättar Anders Lannerbäck, som höll i workshopen. Han fortsätter:

- Det blir ofta en aha-upplevelse när man ser hur fort man kan sätta upp en testmiljö och inser att man kan göra om sina tester från början hela tiden så att man varje gång vet exakt vad man testar.

“En bra crash-course”

Tomas Bonderud från en svensk storbank var en av de kunder som var med på workshopen.

- Det var ett bra tillfälle för mig att ta en crash course i Minishift. Vi använder Open Shift på jobbet där vi håller på att gå över från att ha deployat på gammaldags vis till att använda mer moderna metoder.

Hjälper placeringskunder

Tomas jobbar som java-utvecklare inom private banking. Där tar man fram strategier för att placera och förvalta större tillgångar.

- Det här arbetssättet hjälper oss att hjälpa kunderna att göra riktigt bra val för sina placeringar genom att vi snabbt kan ta fram rapporter på både utfall och alternativa placeringsstrategier.

En mer kreativ miljö

Som utvecklare tycker Tomas att containerteknologin bidrar till en mer kreativ miljö där man vågar testa nya saker och blir bättre på att fånga upp goda initiativ från verksamheten. Vill du hålla koll på våra RedBridge Academy-utbildningar? Fyll i din e-mail i sidfoten så hör vi av oss när vi har workshops på gång.

Relaterade artiklar

Introduktion till Kubernetes och Containerteknologi

Nyhetsbrev
Välj bland 4 resurser att ladda ner på området containerteknologi och multi-cloud.

RedBridge går samman med Binero

Nyhetsbrev
Pressrelease
För att skapa ett komplett erbjudande inom digital infrastruktur och modern applikationsutveckling.