When the effort really matters

(RedBridge)

Black Friday has passed but the sales season has just begun! This means that it is more important than ever to make sure that the performance of your site is on top, how important is it then when it comes to real lives? RedBridge is a proud partner to SOS Children's Villages where our mission is to ensure that their website works and keeps up at all times. Especially at the most critical moments during television broadcasts when a large amount of donators try to access the site at once.

drift

SOS Barnbyar grundades på initiativ av Hermann Gmeiner som invigde den första barnbyn i Imst i Österrike 1949. Idag är det en internationell välgörenhetsorganisation som finns i 134 länder och landområden och riktar sig till utsatta barn över hela världen. SOS Barnbyar har byggt och driver barnbyar, skolor, yrkesskolor, sociala center, medicinkliniker och familjestärkande program. Den svenska delen startades 1972 där fadderverksamheten är motorn och webben är den viktigaste kanalen för faddervärvning.

TV-programmet “En resa för livet”

SOS Barnbyar vill skapa uppmärksamhet runt situationen för alla de barn som varje dag dör till följd av något som faktiskt går att förebygga. Men det är allt svårare att nå igenom i mediebruset. År 2012 startade SOS Barnbyar tv-programmet SOS Uppdraget som sedan blev En Resa För Livet och efter det har gått flera säsonger. TV-program är ett starkt och känslomässigt sätt att berätta om SOS långsiktiga arbete med att ge övergivna och föräldralösa barn ett nytt hem och en familj samt att fortsatt stödja familjerna så att de kan hålla ihop. Det är där fadderskapet kommer in.

I pausen peakar aktiviteten

Under programmen är pauserna de mest kritiska ögonblicken där hundratals personer klickar in sig för att ansöka om att bli faddrar. Det var då det hände. Hemsidan slutade svara på anrop. En katastrof. I efterhand visade det sig att den dåvarande IT-leverantören inte hade testat prestandan fullt ut. Precis som vi på RedBridge med en dåres envishet ständigt återkommer till: En sajt måste alltid testas för verkliga förhållanden. Det hade man inte gjort.

Med RedBridge är driften stabil

Efter ett par dagar togs beslutet att lyfta ut sajten och lägga den hos RedBridge. Där kunde vi identifiera var problemen låg och åtgärda dem. Sajten kunde sedan tas i bruk och RedBridge har sedan dess varit driftpartner åt SOS Barnbyar. Ett uppdrag som Redbridge också har valt att göra till pro-bono, dvs utan någon kostnad för kunden.

Måste fungera i verkligheten

- Vi kunde snabbt konstatera att lösningen inte kunde skala på bredden och att prestandan i servrarna var för dålig för att klara av kundtrycket under SOS Barnbyars kampanjer. Vår erfarenhet av att transformera lösningar så att det kan distribueras, samt vårt sätt att hantera vår egen server-plattform gjorde att vi kunde ta lösningen till nästa steg och på så sätt stödja SOS Barnbyar i att fortsätta göra sitt fantastiska arbete. Efter flytten till vår miljö och optimering av lösningen upphörde problemen med sajten och SOS Barnbyar kunde fokusera på att driva trafik till sajten igen istället för att behöva brottas med problem. Jag känner mig stolt över att vi har fått chansen att stödja en organisation som gör tillvaron lite bättre för barnen runt om i världen, det känns extra roligt att vi kunde bidra med vår expertis på detta sätt, säger Jonas Larson, CTO på RedBridge AB.

En relation vi vill vårda

- Vi har ett jättebra samarbete med RedBridge, säger Anders Månsson, Webbansvarig på SOS Barnbyar. De är inte bara en leverantör till oss utan en partner. Vi jobbar helt transparent med varandra vilket gör oss väldigt trygga i vår relation. RedBridge är proaktiva, kompetenta och väldigt lösningsorienterade. Vi får rapporter via sms, som vi valt som primär rapporteringskanal. I meddelandet står vad som uppmärksammats och vilken åtgärd som vidtagits. Många leverantörer är mer intresserade av säljet än av det de säljer, men så är det inte med RedBridge. Det här är en relation vi vill vårda och resultatet blir att vi vill lägga över ännu mer uppdrag på RedBridge. RedBridge visar genom konkreta handlingar att de delar våra värderingar och vill verka för att hjälpa föräldralösa och övergivna barn runtom i världen, det ser vi som grunden till ett lyckat partnerskap, avlutar Anders.

Fotograf/källa: Johan Palmgren

I barnbyn i Bouar, Centralafrikanska republiken, kan uppåt 120 barn få ett hem, en ny familj och en trygg uppväxt.

Vi har precis skapat en ny fantastisk broschyr

Du kan ta del av den här!